Tech

Így varázsolhat egy Baby Yodát a szobájába mobillal

Dömös Zsuzsanna /24.hu
Dömös Zsuzsanna /24.hu

A Google még tavaly kezdte el a keresési találatokat 3D-s modellekkel és kiterjesztett valósággal bővíteni, aminek köszönhetően egyes kulcsszavakhoz szemléletesebb tartalmak kerülnek a felhasználó szeme elé. Ha bizonyos kulcsszavakra rákeresünk (mondjuk cápára), akkor nem csak a releváns oldalakat láthatjuk, de egy 3D-s modellt is, amivel interakcióba léphetünk, kedvünkre forgathatjuk.

A kiterjesztett valóságnak köszönhetően adott objektumot pedig a mobilunk kamerájának segítségével elhelyezhetjük a saját szobánkban is, ha szeretnénk – ahogy a Pokémon Góban is megjelennek a szörnyecskék a valódi világ rétegein.

A keresőcég eddig főleg állatokhoz készített 3D-s modelleket, de a végzet most elérte Baby Yodát is. Az apróságot elővarázsolni nem ördöngösség: üssük be a keresőbe, hogy „Baby Yoda”, “The Child”, esetleg “Grogu”, majd az előbukkanó Áttekintés kártyán keressük meg a „Megtekintés 3D-ben” gombot. Utána az előhívott modell alatt válasszuk a „Megtekintés térben” gombot, majd a mobil kameráját szögezzük arra a felületre, ahol megjelenítenénk őt.

Természetesen mivel a kamera szükséges a működéshez, ezért csak a mobilappban működik a dolog. Akinek nem működne a funkció, vessen egy pillantást a kompatibilis eszközök listájára, ami ezen a linken érhető el.

24.hu
Kapcsolódó
Unatkozik? Így változtathatja állatkertté a lakást
Van egy szórakoztató funkció a mobilos Google-keresőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik