Tech

Unatkozik? Így változtathatja állatkertté a lakást

A koronavírus-járvány miatt otthonaikba vonult emberek keresik a szórakoztató otthoni elfoglaltságokat, így váltak a napokban rendkívül népszerűvé a Google keresőből előhívható 3D-s állatmodellek, amiket a kiterjesztett valóságnak és a mobilok kamerájának köszönhetően a lakásukban helyezhetnek el az emberek.

A keresőcég nemrég egy rövid reklámvideóval is készült az Instagramra, amiben bemutatják az otthonunkat virtális állatkertté változtató funkciót. A 22 másodperces klipen először a funkció előhívását mutatják be, ami egyébként nem ördöngösség: keressünk rá adott állat nevére a keresőben (magyarul is működik), majd az állat kártyáján keressük meg a „Megtekintés 3D-ben”, majd az előhívott modell alatt a „Megtekintés térben” gombokat. Ezután a mobil kameráját szögezzük arra a felületre, ahol megjelenítenénk az állatot. Természetesen mivel a kamera szükséges a működéshez, ezért csak a mobilappban működik a dolog. Akinek nem működne a funkció, vessen egy pillantást a kompatibilis eszközök listájára, ami ezen a linken érhető el.

Az explica.co oldalán egy listán össze is gyűjtötte, hogy jelenleg milyen állatok 3D-s modelljei érhetők el, többek közt: sas, kecske, ló, alligátor, sün, oroszlán, leopárd, farkas, macska, kígyó, cápa, teknős, panda, medve, kacsa, kutya, pingvin és a póni.

Eye of The Tiger! Forrás: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik