Tech

Nálunk is kapható lesz az új Nokia telefon

HMD Global
HMD Global

A Nokia márkanevet birtokló HMD Global online bemutató keretén belül rántotta le a leplet a Nokia 5.4 nevű modellről, ami a magyar felhasználók számára jövő év februártól válik megvásárolhatóvá. A telefon lényegében az Nokia 5.3 felturbózott utódja, ami inkább belül alakult át, külsőleg nem nagyon. Maradt a 6,39 hüvelykes HD+ felbontású kijelző 60 Hz-es képfrissítéssel, és a bal sarokba száműzőtt előlapi kameralyukkal, amiben 16 megapixeles érzékelő bújik meg.

A készülék belsejébe Snapdragon 662-es chip került, amihez 4 GB RAM és 64 GB tárhely társul. A hátlapon egy négy szenzorból álló kamerarendszer figyel, amit egy 48 megapixeles quad-Bayer szenzor, egy 5 megapixeles ultraszéles kamera, illetve 2 megapixeles makró, és egy 2 megapixeles mélységérzékelő alkot. A cég bő kétnapos használatot ígér a 4000 milliamperórás telepnek köszönhetően. Csatlakozók terén öröm lehet sokaknak, hogy adott a 3,5 milliméteres jack-aljzat. Android terén támogatni fogja a 11-es rendszert is.

A mobil ára itthon 75 ezer forint lesz, 2021. februártól lehet megvásárolni a kék Polar Night színben, 4/64 GB-os kiszerelésben DUAL SIM támogatással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik