Tech

Ez most a legmegbízhatóbb androidos telefonmárka

A Nokia vezeti a Counterpoint Research elemző cég 2020-as bizalmi rangsorát, amely négy szempont: szoftveres, valamint biztonsági frissítések, gyártás minősége és a nagyvállalati felhasználásra ajánlható eszközök aránya szerint értékeli a legjobb mobilmárkákat. A szakértők ezen szempontok alapján, különféle súlyozott kritériumok felhasználásával végeznek összehasonlító elemzést a vezető Android okostelefon márkákról, idén pedig a tavalyihoz hasonlóan ismét

 a Nokia telefonok végeztek a dobogó első helyén. 

A jelentés eredményeit hangsúlyozva, Peter Richardson, a Counterpoint Research alelnöke és kutatási igazgatója megjegyezte: „Már második éve, hogy a Nokia telefonok vezetik a ranglistánkat a legátfogóbb szoftver- és biztonsági frissítések terén és a legnagyobb a vállalati használatra ajánlott portfólió-részesedés tekintetében. A Nokia telefonok teljesítménye továbbra is versenyelőnyt jelent az androidos ökoszisztéma többi okostelefon márkájával összehasonlítva. Az androidos okostelefon-márkák 98%-a továbbra sem vagy inkonzisztens szoftver- és biztonsági frissítéseket kínál. A OnePlus is jól teljesített, az átlagnál gyorsabb szoftverfrissítéseket nyújtott a piacon jelenleg forgalmazott összes eszközéhez, amelyet a Samsung és a Realme követ.”

Fotó: CounterPoint Research

A fenti ábra azt jelenti, hogy a Nokia mobilok rendkívüli naprakészséget kínálnak szoftver terén, az összes (ami 20 különféle) alkalmas eszközön Android 10 fut. A rendszeres biztonsági frissítések terén is a Nokia mobilok vezetnek: ez az egyetlen olyan gyártó, amely havonta ad ki biztonsági foltozást. Ilyen téren a OnePlus a második, a Samsung pedig a harmadik helyezett. Az utóbbi, dél-koreai cég csak negyedévente tesz elérhetővé új biztonsági csomagot. A CounterPoint szakemberei kiemelték a Nokia mobilok szívósságát is, ami felette van a piaci átlagnak.

Befagyasztottuk, betonra dobtuk, de így sem törtük meg a Nokia strapamobilját
Megnéztük, tényleg van-e olyan keménylegény a Nokia 800 Tough, ahogy azt a gyártó állítja.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik