Tech

Arany színben is jöhet egy újragondolt, klasszikus Nokia mobil

Nemrég írtunk róla: a pletykák szerint a Nokia márkanevet birtokló HMD Global újabb két klasszikus Nokia mobilt támaszthat fel. Az olyan régi ikonikus modellek után, mint a 3310 és a 8110, ismét presztízsnek számító telefonokat választott a gyártó. Az egyik visszatérő a Nokia 6300 lehet, ami akkoriban leginkább az üzletemberek körében volt népszerű, egyrészt a masszív, rozsdamentes fémből készült váznak ls elegáns kialakításnak. A másik modell pedig valójában nem egy-az-egyben újragondolt régiség lesz, hanem egy olyan új mobil, amit a 8000-res széria ihletett. Ezen mobilok jellegzetessége az elcsúsztatható előlap, így vélhetően ezzel az elemmel operálnak majd a tervezők.

A Nokia Power User forrásai szerint a Nokia 6300 és 8800 újragondolt utódjait a Nokia 9.3 PureView és a Nokia 7.3 5G modellek bejelentésével együtt ejti meg a HMD Global. A mobilokon a kaiOS operációs rendszer fut majd, és mindegyik támogatja a modern kor igényeinek megfelelően a 4G-t.

Az eddigi kiszivárgott információk alapján a Nokia 6300 egy 2,4 hüvelykes kijelzőt és 1500 mAh-s akkumulátort kap, míg belülre 512 MB rendszermemória és 4 GB bővíthető belső tárhely kerülhet. Fekete, cián és fehér színekben dobhatják piacra. A Nokia 8800 4G viszont feltűnő arany árnyalatban pompázhat, az egyszerűbb fekete, fehér és kék árnyalatokon túl. Az elejére 2,8 hüvelykes panel kerül, de a benne lévő erő terén a Nokia 6300 4G-hez hasonló összehasonlítást lehet várni.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik