Tech

Újfajta információkat fog mutatni a Google Térkép

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az okostelefonunkon található alkalmazások közül kétségkívül a navigációs szoftver az egyik leghasznosabb, ami amellett, hogy segít eljutni A-ból B-pontba, számos más hasznos információt is megjelenít. A Google folyamatosan fejleszti ilyen szempontból Térképet (Maps), ami a koronavírus idején számos, a helyzetre reagáló újításokat kapott.

Ugyan most nem nagyon lehet helyekre menni, de a szolgáltatás kibővül egy olyan fejlesztéssel, ami a helyi közösségeket próbálja majd előrelendíteni. A Felfedezés fül alatt információkat, frissítéseket fogunk kapni arról, hogy mely új éttermek nyitottak meg a városunkban, vagy milyen változások érintették a vállalkozásokat, tőlük a legfrissebb megjegyzéseket és fotókat is láthatjuk, mintha egy hírfolyamot látnánk. A kedvenc helyeinket akár követhetjük, tőlük értesítést kapunk akkor, ha valami változás történt.

A keresőcég szerint a helyi vállalkozások történéseiről így tudják a legjobb módon értesítéseni a felhasználókat. A funkció idővel világszerte mindenhol elérhető lesz, fokozatosan jelenik meg az androidos és iOS-es appokban egyaránt.

 

(Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik