Tech

Átalakult a Google Térkép egyik leghasznosabb funkciója

A mindennapjaink részét képező Google Térkép nem véletlenül vált annyira elterjedtté az évek során, hiszen egy rendkívül sokoldalú szolgáltatásról van szó, ami számos funkcióval segíti a felhasználók közlekedését. Az egyik ilyen a tartózkodási hely valós idejű megosztása más felhasználókkal, aminek köszönhetően a két fél könnyebben eljuthat egymáshoz.

Ugyan a koronavírusos járvány idején nem éppen nagy az emberek mozgástere, a keresőóriás kihasználta az időt, és felfrissítette ezt a funkciót. Az Android Police szúrta ki, hogy a Google Térkép androidos mobilappjában szerver oldalon élesítették az új, modernebb és letisztultabb kezelőfelületet. Érkezett egy új, megosztásra szolgáló akciógomb, illetve már az is egyszerűbben kiválaszthat egy új legördülőmenü segítségével, hogy kivel szeretné megosztani a felhasználó a tartózkodási helyét. Korábban minden ilyen információ a kijelző tetején kapott helyet. A megosztás menüt is újragondolták, átláthatóbbá vált a panel.

A változás idővel minden androidos felhasználóhoz megérkezik, amennyiben frissítettünk az alkalmazás legújabb verziójára.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik