Tech

Már itthon is kapható a Hisense óriási lézertévéje

A méretes, de mégis elfogadható árú hagyományos készülékek után a kínai Hisense egy extra nagy, speciális képernyős lézertévét tett elérhetővé a magyar piacon. A 100L5F névre hallgató eszköz 2700 lumen fényerőt biztosít, egy úgynevezett ALR (Ambient Light Rejecting, azaz tükröződésmentes) kijelzőn, aminek köszönhetően a háttérből érkező fény nem rontja a látványt, és a gyártó ígérete szerint napszaktól függetlenül biztosít kiváló képminőséget.

A tévé egy lézeres fényforrást használó projektorból, valamint egy 100 hüvelykes speciális kijelzőből áll – utóbbi könnyedén a falra szerelhető. Mivel a kép a fényforrásból a kijelzőre vetül, és nem a néző felé sugároz, így akár háromméteres távolságról is élvezhető az extra nagy, 254 centiméteres képernyő nyújtotta élményt, anélkül, hogy az különösebb szemfáradtságot okozna.

hisense lézertévé
Hisense

A 100L5F lézertévé a DLP (Digital Light Processing, azaz digitálisfény-feldolgozó) technológiának hála elméletileg borotvaéles és részletes képet biztosíti, a gyorsan mozgó jeleneteket pedig a tévé Smooth Motion megoldása igyekszik tisztán tartani. A hangélményt a lézeres projektorba épített hangszórók biztosítják, amik kompatibilisek a Dolby Atmos technológiával.

A készülék a gyártó saját fejlesztésű VIDAA U4 okostévéplatformját is megkapta, amivel közvetlenül a készülékről érhetők el olyan szolgáltatások, mint a Netflix, a YouTube vagy éppen az Amazon Prime Video. A lézertévé univerzális keresőfunkcióval is rendelkezik, amivel könnyen lehet keresni a legnépszerűbb applikációk között. Az eszköz emellett beépített TV-tunert is kapott, így a hagyományos tévézés is megoldható vele. Mindezért viszont nem kevés pénzt kell fizetni, ugyanis a 100L5F modell ajánlott bruttó fogyasztói ára 1,7 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik