Tech

Itthon is kaphatók a Hisense szuperolcsó és hatalmas tévéi

A hazai tévépiacot az elmúlt években jellemzően az olyan jól ismert márkák uralták, mint az LG, a Samsung, a Philips és a Sony, a közeljövőben viszont ez könnyen megváltozhat, hiszen a mobiltelefonok szegmense után itt is elkezdtek felbukkanni a hivatalos forgalmazóval rendelkező kínai márkák. Itthon előbb a TCL kezdte el árulni a készülékeit, és megérkezett a Hisense is – jelenleg mindkét gyártó a konkurenciához képest pofátlanul olcsón kínálják a kifejezetten

méretes kijelzővel rendelkező 4K felbontásra képes okostévéket.

Erre tökéletes példa a 65A7500F kódnevű Hisense modell, ami 65 hüvelykes képátlóval rendelkezik, és mindössze 210 ezer forintért lehet hazavinni. Ezért a pénzért egy hagyományos LCD kijelzőt kapunk, de 4K felbontással, VIDAA U4.0 operációs rendszerrel és HDR támogatással (HDR10+, Dolby Vision, HLG). A gyártó emellé térhatású hangot is ígér a beépített hangszóróknak köszönhetően, de ennek az igazságtartalmát azért érdemes fenntartásokkal kezelni.

Ennél egy fokkal drágább a szintén júliustól kapható Hisense 55U8QF készülék, ami 280 ezer forintba kerül, és „csak” 55 hüvelykes. Az árkülönbség oka, hogy ez a modell kvantumpontos eljárással működő, ún. ULED panellel kerül a boltokba, aminek hála sokkal élethűbb színeket, jobb kontrasztot és általában szebb képet biztosít, mint a másik okostévé, ráadásul a 1000 nites fényerő is adott, aminek hála a magas dinamikatartományú tartalmak kiváló minőségben jelennek meg a kijelzőn. A felbontás itt is 4K, az operációs rendszer szintén a VIDAA, a hangrendszer támogatja a Dolby Atmost, és ez a készülék már olyan képfeldolgozó processzorral is rendelkezik, ami jelenetenként képes finomhangolni a képminőséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik