Tech

Csalók vadásznak a PUBG játékosok adataira

A fejlesztők gyakran kicsi, de mégis örvendetes kedvezményekkel, ajándékokkal viszonozzák, hogy a játékosok őket választják. A PUBG Mobile például november 10-én kezdte meg a legújabb szezonját a szintén népszerű Metro: Exodusból átemelt elemekkel, szörnyekkel és gépekkel, a csalók pedig kiváló lehetőségként tekintenek az új játékra.

A Kaspersky 260 olyan adathalász oldalt azonosított, ami felkínálja a játékosoknak a lehetőséget, hogy megnyerjék a játék új elemeit. A nyeremény megszerzéséhez a felhasználóknak egyszerűen el kell küldeni a játékhoz tartozó felhasználói fiókjukat Twitter vagy Facebook profiljukon keresztül. Miután a belépés sikertelen, a felhasználókat további információk megadására kérik, beleértve a játékban használt becenevüket, telefonszámukat és egyéb személyes adataikat. Ennek eredményeként a csalók nemcsak a közösségi média fiókokat gyűjtik be, hanem más személyes adatokat is – mindezt azért, hogy a játékosoktól ellopott felhasználói fiókokat eladják.

A támadók nagyon felkészülten várták az új játékidény kezdetét. Az oldalak, amiket azonosítottunk olyan meggyőző módon voltak megtervezve a dizájnt és a felületet illetően, hogy nagyon ismerősnek tűntek a játékosok számára.

– mondta Tatjana Serbakova, a Kaspersky biztonsági szakértője.

Az adatok védelmében a szakértők az alábbiakat javasolják a játékosoknak:

  • Senki ne vegyen részt olyan sorsoláson, ami nem a játék hivatalos oldalán található.
  • Mindig ellenőrizzük az információkat hivatalos forrásokból. Ha egy bizonyos aktivitás létezik, a játék fejlesztői nem fogják titokban tartani.
  • Az álcázott oldalak nagyon meggyőzők lehetnek, körültekintés nélkül nem biztos, hogy felismerhető a megtévesztés, ezért érdemes olyan biztonsági megoldást hazsnálni, ami megakadályozza az adathalász oldalak látogatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik