Tech

Hasznos beállítás jön a Google-től

A Google új beállításokat tesz elérhetővé a mesterséges intelligenciát is alkalmazó okosfunkcióihoz. A felhasználók teljesen kikapcsolhatnak majd olyan adatzabáló háttéraktivitásokat, amiket egyébként nem használnak ki, ezáltal feleslegesen gyűjtenek róluk információkat.

A Gmailben, a Chatben és a Meetben is lehetőség lesz rá, hogy a szolgáltatásokban tárolt adatokhoz ne férjenek hozzá olyan okosfunkciók, mint a lehetséges válaszokat generáló Okos válasz (Smart Reply), az Okos levélírás (Smart Compose), vagy az emailek kategóriák szerint automatikus rendezése a mappákba.

Ezek ugyan mind a netező kényelmét szolgálják, de jelentős mennyiségű adatra van szükségük, mivel olyan algoritmusokat is használnak, amelyek figyelik a felhasználó levelezését. Az okos levélírás például így tud egyre fejlettebb, a felhasználó stílusát visszaadó válaszokat generálni. Az újfajta tiltás lényegében azt jelenti, hogy kevesebb az adatfeldolgozás, és hogy a felhasználó nagyobb kontrollt kap a személyes adatai kezelése felett.

A kapcsolót fokozatosan, a következő hetekben teszi elérhetővé a keresőcég.

Fotó: Google

(Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik