Tech

15 milliárd dollárért adhatja el a Honort a Huawei

Október közepén reppent fel a pletyka, hogy a Huawei a Honor márka bizonyos részeinek eladásáról tárgyalhat. Akkor a Reuters azt írta: a Digital China, a TCL és a Xiaomi is érdeklődhet az ügylet iránt, ami akár 25 milliárd jüant, átszámítva 3,7 milliárd dollárt jelenthet. A Huawei még 2013-ban alapította a brandet, ami főleg a fiatalokat célzó, olcsóbb készülékeket vonultatja fel.

A legfrissebb információk szerint az üzlet értéke már a 15 milliárd dollárt is meghaladhatja és teljes mértékben készpénzes tranzakcióról van szó. Ezért cserébe a Huawei nem csak a Honor egy részét, hanem minden ahhoz kapcsolódó tulajdonát eladja, tehát magán a márkán túl a kutatás-fejlesztési és más erőforrásokat is.

Jelenleg úgy tűnik, hogy egy konzorcium lesz a vevő, és több taghoz vándorolhat a Honor. A Digital China Group közel 15 százalékos tulajdonrészt kap a felvásárolt cégben, de tulajdonos lesz még három más befektetési vállalat, valamint Sencsen kormányzata is.

A Reuters szerint a Huawei a héten jelenti be hivatalosan a megállapodást, jelenleg a vasárnap tűnik a legesélyesebbnek. A Honor a tervek szerint három éven belül akár tőzsdére is léphet.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Meglepő lépésen gondolkodhat a Huawei
Eladnák a Honor márkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik