Tech

Működik a Ubisoft rendszere, ami megkönnyíti a játékosok életét

ubisoft connect
ubisoft connect

A Ubisoft még október végén jelentette be, hogy lecseréli a régóta létező Uplay és Ubisoft Club nevű rendszereit, amik újragondolt formában Ubisoft Connect néven élnek tovább. Az új szolgáltatás a Watch Dogs Legion megjelenésével debütált október 29-én, és amellett, hogy a regisztrált felhasználók továbbra is jutalmakat kapnak a teljesítményükért a Ubisoft játékaiban, van egy ennél sokkal fontosabb, és régóta várt funkciója, ami az éppen esedékes generációváltás kapcsán nagyban megkönnyíti a játékosok életét.

A lényeg, hogy mostantól a Ubisoft játékainál adott a lehetőség, hogy a különböző gyártók konzoljai és az eltérő konzolgenerációk között megosszuk a játékmentéseket. Magyarán, ha valaki például PlayStation 4-en kezdi el az Assassin’s Creed Valhallát, de később vásárol egy Xbox Series X-et, annak nem kell elölről kezdenie minden, ugyanis a Ubisoft Connectnek hála a felhőből elérhetők lesznek a korábbi mentések, ehhez csak az szükséges, hogy ugyanazon Ubisoft Connect profilt használjuk mindkét gépen.

Xbox Series X
Xbox Series X: nem marad le semmiről, aki nem most veszi meg
Az új konzolnak tadadhatatlanul vannak előnyei, de valójában azok sem maradnak ki semmiből, akik nem az elsők között csapnak le az Xbox Series X-re.

Az elmúlt napokban kipróbáltuk a rendszert, és örömmel jelentjük, hogy a funkció tökéletesen működik. Kezdésnek PlayStation 4-en kezdtünk el játszani az Assassin’s Creed Valhallával, majd a játékot letöltöttük PlayStation 5-re, ahol a telepítést követően már megtaláltuk a PS4-es mentéseket is. És nem álltunk meg itt, ugyanis a programot megszereztük Xbox Series X-re is, ahol az első indítást követően ott tudtuk folytatni a játékot, ahol PS5-ön abbahagytuk. Mindehhez perdig tényleg nem kellett más, csak az, hogy mindkét gépen ugyanazt a Ubisoft Connect profilt használjuk, a többit a gép elvégezte magától.

A Watch Dogs Legion esetében csak a PS4 és a PS5 közötti átmenetet vizsgáltuk, miután a PS4-ről átmásolt mentéseket nem ismerte fel a PS5. Ennél a játéknál nem automatikusan végzi el a fel- és letöltést a rendszer, hanem találunk két extra menüpontot, amikkel mit kezdeményezhetjük a felhőbe történő fel- és letöltést. Kipróbálva tökéletesen működött ez a megoldás is, a Ubisoft Connectnek hála végül PS5-ön is ott tudtuk folytatni a történetet, ahol PS4-en abbahagytuk.

watch dogs legion
Londont felszabadítani nem kell félnetek, jó lesz
Öt órán át nyúzhattuk a Watch Dogs Legiont, ami simán a népszerű játéksorozat legjobb része lehet.

A Ubisoft ígérete szerint ez mostantól minden játékuknál így fog működni, így a hamarosan érkező Immortals Fenyx Rising és Riders Republic esetében is élhetünk majd ezzel a lehetőséggel. Ugyan két azonos gyártóhoz tartozó konzol esetében (pl. Xbox One és Xbox Series X) ez eddig sem feltétlenül okozott problémát, de mostantól akkor sem kell lemondani a korábban elért eredményekről, ha valaki mondjuk PlayStationről ugrik át Xboxra vagy fordítva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik