Tech koronavírus

Megzuhantak a Zoom részvényei a Pfizer-vakcina bejelentése után

A vezető tőzsdék világszerte nagy indexemelkedéssel nyugtázták a kifejlesztés alatt álló koronavírus-ellenes oltóanyag hatékonyságáról széleskörű tesztek eredménye alapján hétfőn tett bejelentéseket. A hatékony oltóanyag rendelkezésre állása ugyanis a járványügyi korlátozások végét vetítheti előre.

Nem mindenki örülhetett viszont a számoknak: a járvány alatt hihetetlen népszerűvé vált Zoom például nagy veszteséget könyvelhetett el a bejelentés hatására,

a cég árfolyama több mint 15 százalékot esett.

Az elemzők korábban egyébként már figyelmeztettek rá, hogy amint a világ visszatérni látszik a régi kerékvágásba, az online videóhívásos szolgáltatások népszerűsége is értelemszerűen csökkenni fog. Érdekesség, hogy a Netflix streaming-szolgáltatás részvényeinek értéke is esett hétfőn.

A német Biontech és az amerikai Pfizer gyógyszercégek novemberben jóváhagyást kérnek koronavírus-oltóanyagukra az Egyesült Államokban. A vakcina tesztelésének harmadik fázisában hat országból 43 500 ezer ember vett részt. A gyógyszercégek adatai szerint a nagymintás tesztek során vakcinát felvevőknél a Covid-19 kialakulásának kockázata több mint 90 százalékkal alacsonyabb volt, mint oltás nélkül. Az engedélyező hatóságok korábban azt közölték, hogy egy 50 százalékban hatásos oltóanyagra is megadnák az engedélyeket.

Több mint 90 százalékos hatékonyságú koronavírus-vakcinát fejlesztettek
A német és amerikai gyógyszergyárak még novemberben jóváhagyást kérnek.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik