Tech

Nincs értelme sorban állni a PlayStation 5-ért

playstation 5
playstation 5

Senki ne tervezzen úgy, hogy a PlayStation 5 megjelenése előtt lesátrazik vagy sorban áll a boltok előtt, abban bízva, hogy a megjelenés napján megvásárolhatja a konzolt – írja a Sony a legújabb blogposztjában. Az újgenerációs konzol érkezése egyes régiókban november 12-én, míg máshol (például Európában) november 19-én várható, a gyártó viszont most hivatalosan is bejelentette, hogy a partnereiknél a boltokban nem, csak online felületeken lesz megvásárolható a játékgép.

playstation 5
Balra a lemezmeghajtóval szerelt PlayStation 5, míg jobb az olvasó nélküli Digital Edition. Fotó: SIE

A Sony közleményében a koronavírus miatti helyzetre hivatkozik, így próbálva megóvni a vásárlókat és az eladókat. Az új gépekhez csak az juthat hozzá a boltokban, aki már korábban előrendelte a saját példányát, de a gyártó ezzel kapcsolatban is azt kéri, hogy mindenki egyeztessen az előrendelésével kapcsolatban, mielőtt megjelenne a helyszínen átvenni a konzolt.

Hazánkban a sima PlayStation 5 modell 184 999 forintba kerül, a lemezmeghajtó nélküli Digital Editionért pedig 149 999 forintot kérnek. A hivatalos megjelenés dátuma nálunk is november 19., és a lapunkhoz eljutott információk alapján idehaza már csak azért sem érdemes rákészülni a nyitás előtti sorbanállásra, mert a Magyarországra szánt készletek jelentős része már az előrendelések során elfogyott, így a premier napján jó eséllyel egyébként sem találna senki PlayStation 5-öt az áruházakban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik