Tech

Kellemetlen dolog derült ki az iPhone 12 kamerájáról

Az iPhone-okkal kapcsolatban fontos kérdés szokott lenni egy újabb modell megjelenésekor, hogy mennyire körülményes, na és persze mennyibe kerül annak javítása. Az korábban például már tudhatóvá vált, hogy a kijelzőcsere meglehetősen költséges lesz, most pedig a hátlapi kameramodulról derült ki újabb infó, miután az iFixit szétszerelte a mobilt, és több szempont alapján vizsgálta a benne lévő hardvereket.

A hátlapi kamerarendszerrel kapcsolatban úgy tűnik, hogy ha tönkremegy, a kameramodul cseréje ugyan minden további nélkül megoldható, ám problémák merülhetnek fel vele, ha külsős cég végzi azt – gyakorlatilag teljesen megbízhatatlanná válik.

Érdekesség, hogy az iPhone 12 Pro esetében nem erre jutottak a szakértők, szóval az alapmodellre lehet érvényes a csere utáni anomáliák felmerülése. Az iFix szerint ez azért van így, mert az Apple szükségessé tette, hogy ne csak az akkumulátor, de a kamera és a képernyő cseréjénél is le kelljen futtatnia a szerviznek egy rendszerkonfigurációs eszközt.

Összességében tehát úgy tűnik, hogy az új almás mobil alapmodelljét csak hivatalos Apple-szervizben lehet megjavíttatni, de a csapat szerint még az is benne van a pakliban, hogy egy bugról van szó.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik