Tech

Így bírja az iPhone 12, ha betonra ejtjük

Az Apple október elején mutatta be az iPhone 12 termékcsaládot, és a telefonok egyik újdonsága, hogy az előlapra Ceramic Shield védőüveg került, ami a gyártó állítása szerint négyszer ellenállóbb, mint a korábban használt anyagok. A készülékek már kaphatók, így el is készültek az első olyan videók, amikből kiderül, hogy miképp bírják az új készülékek, ha betonra ejtik őket.

Ahogy az a fenti videóban jól megfigyelhető, az előlapi üvegnek és a keretnek hála az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro egész jól bírják a földetérést, ugyanakkor egészen másképp sérül az alumínium (iPhone 12) és a rozsdamentes acél keret (iPhone 12 Pro). A lényeg persze az, hogy ez a megoldás a korábbiaknál jobban véd, ha a telefon az élével kapja el a betont. Habár az Apple a hátlapi üveget illetően nem közölt extra információkat, annyi biztos, hogy itt nem a Ceramic Shieldet használták, és látszik is, hogy ez a felület sokkal hamarabb megadja magát a becsapódás során, mint az előlapi változat.

Habár a videó alapján tényleg úgy tűnik, hogy az iPhone 12 a korábbi modelleknél jobban bírja az ütéseket, ez persze koránt sem jelenti azt, hogy nem lehet összetörni a telefont, szóval a Ceramic Shield ellenére is javasolt a védőfólia vagy tok használata. Minderre már csak azért is érdemes hatványozottan figyelni, mert a kijelző cseréje ezeken a mobilokon nem olcsó mulatság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik