Tech

A Huawei elhagyná a műanyagot a mobilok csomagolásából

A Huawei is bekapcsolódik abba a trendbe, hogy az Apple-höz hasonlóan erőteljesebben kommunikálja a környezettudatosságot. A cég nemrég közölte, hogy a Huawei Mate 40 Pro doboza száz százalékban lebomló, szójabab alapú festék és ricinusolajból származó bioműanyagok felhasználásával készült. A kínaiak szeretnének csökkenteni az ökológiai lábnyomukon, ezért az új mobilt 28 százalékkal kisebb csomagolásban, 90 százalékkal kevesebb papírtartalommal, csupán 3,8 százalék műanyagtartalommal és papír nélküli garanciával adják.

2025-re teljesen eltüntetnék a műanyagot a csomagolásokból, ahogy a papír alapú kézikönyveket is.

A Huawei idén októberében egy felmérést készíttetett a Censuswide-dal, amelyben arra volt kíváncsi, mit gondolnak az emberek a fenntarthatóságról. Kutatásukból kiderült, minden negyedik európai fogyasztó azt szeretné, ha 2025-ig megszűntetnék a műanyag csomagolást. De a fogyasztók nem csak a műanyag miatt aggódnak, 71 százalékuk szeretné, ha a papír alapú kézikönyveket eltávolítanák a csomagolásból, csökkentve ezzel a papírfelhasználást.

A vállalat más számokat is sorol közleményében: tavaly 1468 tonna elektronikai hulladékot sikerült újrahasznosítani, és az újrahasznosítás céljából visszaküldött eszközök 86 százalékát is felhasználták. A napenergia használatának köszönhetően 2015 és 2019 között a Huawei 89 000 tonnával csökkentette a szén-dioxid-kibocsátását.

A Samsung is a töltő nélküli iPhone 12-n élcelődik
A dél-koreai vállalat sem hagyta ki az alkalmat, hogy kicsit beszóljon az Apple-nek.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik