Tech

Érdemes frissíteni a mobilos YouTube-ot, egy csomó újdonság jött

Megérkezett a YouTube mobilalkalmazás legújabb frissítése, ami több új, a vezérlést és videónézést megkönnyítő funkciót tartogat a felhasználók számára. A leglényegibb, hogy hasznosabbá válik a gesztusvezérlés: már mozdulatokkal is váltogathatjuk a teljes kijelzős megjelenítést anélkül, hogy a dedikált gombra kéne bökni. Ha egy videót szeretnénk kinagyítani, egyszerűen a képernyő teteje felé kell suhintani az ujjunkkal, ha pedig a standard lejátszási ablakra váltanánk, akkor lefelé.

Megérkezett a fejezetenkénti navigálás is, aminek köszönhetően könnyebben a videó egyes részeire tudunk ugrani, és nem kell végiggörgetni az egész tartalmat, ha valamit keresünk. A képernyő felső részére került két új kapcsoló is, amivel a videók automatikus lejátszását, valamint a feliratozást lehet ki- és bekapcsolni.

A frissített app egyben kezelési ajánlásokat jelenít meg minden videónál annak jellegétől függően: ha például a tartalomhoz ajánlott a teljes képernyőre váltás, vagy virtuálisvalóság-kiegészítővel élvezhető, akkor azt jelzi a nézőnek.

A lejátszó már ajánlásokat is tesz, mit érdemes beállítani. Fotó: Google

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik