Tech

Saját keresőmotoron dolgozhat az Apple

Egy hete vált nyilvánossá, hogy az amerikai igazságügyminisztérium (DOJ) pert indít a Google-lel szemben trösztellenes törvények megsértése miatt. A minisztérium benyújtásra váró panasza szerint a Google elfojtja versenytársait annak érdekében, hogy megőrizze erőteljes fölényét a keresési és hirdetési piacon.

Mindeközben a Financial Times forrásai szerint az Apple grandiózus tervet sző a háttérben, hogy idővel akár függetlenné válhasson a Google keresőjétől: saját keresőmotort fejleszt. Az élesszeműek már kiszúrhatták, hogy az iOS 14-ben az Apple elkezdett saját keresési találatokat megjeleníteni a kezdőképernyőről, ami az iparági források szerint is ékes bizonyítéka annak, hogy a fejlesztéseiről és terveiről mélyen hallgató Apple-nek komoly tervei vannak ilyen téren.

A Google ellen indított antitröszt-eljárás egyébként az Apple és a Google közti együttműködést is befolyásolhatja, hiszen nem titok, hogy a Google sok pénzt fizet azért a cupertinóiaknak, hogy az ő keresőjük legyen az alapértelmezett az Apple termékeken, ezáltal pedig jelentős keresési forgalmat tudnak bonyolítani az iOS-es eszközökön is.

Indul a nagy harc a Google ellen
Kezdődik az amerikai antitröszt-eljárás, melynek célja a vállalat monopolhelyzetének megtörése.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik