Tech

Trónfosztás: ez most a legjobb telefon fotózásra

Nemrég mi is tesztelhettük a Huawei legújabb csúcsmodelljét, a Mate 40 Pro-t, ami nem meglepő mód ismét remek fotózási képességekkel lett felvértezve. A szokásos módon a DxOmark  is gyorsan megvizsgálta a készüléket: a független nemzetközi tesztoldal okostelefonos kamerákat sorba állító összevetésében a telefon hátlapi kamerarendszere 136 pontot kapott, amivel maga mögé utasította a mezőnyt, a DxOmark szerint jelenleg a piacon elérhető legjobb fotós és kamerás képességekkel rendelkező okostelefonról van szó.

A mobil hátlapi kamerarendszeréről tudni kell, hogy: a főegység egy 1/1,28 hüvelykes, 50 megapixeles (f/1,9; 23 mm) szenzor, amit egy 12 megapixeles (f/3,4; 125 mm), 5x optikai, 10x hibrid és 50x digitális zoomra képes periszkópos telefotó, illetve egy 20 megapixeles (f/1,8; 18 mm) ultarszéles modul egészít ki.

A képek minősége, főleg a nagyításoknál és éjszaka természetesen most is páratlan, bár ezen aligha fog bárki meglepődni. Az előlapon egy 13 megapixeles (f/2,4) széleslátószögű szenzor kapott helyet, egy mélységérzékelő társaságában, méghozzá a képernyő bal sarkában, a kijelzőbe vágott kapszula alakú lyukban – írtuk korábbi cikkünkben benyomásainkat.

A nemzetközi tesztportál a készülék technikai és fotós képességeit egyaránt magasra értékelve, összesen 136 pontot adott a Huawei Mate 40 Pro-nak. A készülék fotós képességei 140 pontot értek el a teszten, és külön kiemelték a nagy dinamikatartományt, a gyenge fényviszonyok és az éjszakai körülmények közti fotózás minőségét.

Videózás terén sem rosszak az eredmények, sőt. Az autófókusz és a zajszűrés egyaránt 105, a képstabilizálás és az expozíció 102, míg a Zoom 88 pontot kapott, a Mate 40 Pro videós tulajdonságai pedig összességében az eddigi legmagasabb, 116 pontot értek el a teszten.

Fotó: DxOmark
Huawei Mate 40 Pro
Mate 40 Pro: bivalyerős lett a Huawei legújabb csúcstelefonja
A Huawei lerántotta a leplet a legújabb csúcstelefonjairól, nekünk pedig már a hivatalos bemutató előtt lehetőségünk adódott egy kicsit közelebbről megismerkedni a Mate 40 Pro névre hallgató modellel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik