Tech

Az iPhone 12 miatt tűnhetett el a legnépszerűbb magyar csatorna a Twitch-ről

the vr
the vr

Szerda este a népszerű streamelős platform, a Twitch bannolta Magyarország legnépszerűbb csatornáját, a WeAreTheVr-t. A csatornát üzemeltető csapat szerint jogvédett tartalmak miatt csaptak le rájuk, konkrétan az Apple tartalmait kezelő cégtől kaptak visszamenőlegesen három copyright figyelmeztetést, és ezzel párhuzamosan elérhetetlenné váltak a debreceni srácok közvetítései.

Bár egyelőre ez nincs megerősítve, de a bannolás hatterében az állhat, hogy a TheVR élőben közvetítte és kommentálta az iPhone 12 okostelefonok bemutatóját, holott ez ugyanolyan jogvédett tartalom, mint az Oscar-díjak átadásának ceremóniája, vagy éppen az NFL meccsek.

Az érintettek már tegnap este felvették a kapcsolatot a Twitch-csel, illetve a csapat egyik tagja, Komzsik János a Twitteren megjegyezte: „Csak hogy ez is tiszta legyen: továbbra sem haragszunk az Apple-re. A claim teljesen jogos volt. Az értesítés hiánya okozta a problémát a Twitch részéről, hiszen ha hamarabb tudjuk, hogy ez gond, akkor nem streameljük az októberi eventet.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik