Tech

Facebookos csalásra figyelmeztet az ismert magyar humorista

A kiberbűnözők időről időre újabb csalási módszerekkel bombázzák a Facebook-felhasználókat érzékeny adatok megszerzésének céljából. Egy új kampányban azt próbálják elhitetni, hogy a célpont oldalát, vagy profilját más felhasználók tömegesen jelentették a szabályzat valamelyik pontjának megsértése miatt, ezért hitelesítenie szükséges a fiókját egy linken keresztül, máskülönben letiltják a közösségi oldalon. Természetesen kártékony hivatkozásról van szó, aminek már a címe is árulkodó lehet (egyáltalán nem hasonlít a hivatalos Facebook-címre) és az üzenet nyelvezete is hagy maga után kivetnivalót.

A kampánynak van magyar célpontja is, a Duma Aktuál humoristája, Kovács András Péter (KAP) személyes oldalán osztotta meg nemrég a kapott csalóüzenetet, felhívva rá a figyelmet, hogy mások se dőljenek be neki:

Kaptam egy ilyen finom adathalász értesítést.Ha helyesen írták volna a nevükben azt, hogy “Facebook”, akkor is gyanús lenne, de Facbookként még vicces is. Ha ilyet kaptok, eszetekbe ne jusson kattintani!

Közzétette: Kovács András Péter – KAP – 2020. október 16., péntek

Kiemelt kép: Zih Zsolt /MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik