Tech

Idegenek beszélgetései is felbukkanhatnak a Facebook hírfolyamunkban

A Facebook október elején jelentette be, hogy ismét csavarna a hírfolyam algoritmusán, ezúttal a közösségek felpezsdítésének érdekében. A nagy ötlet, hogy a felhasználók hírfolyamában olyan nyilvános csoportok posztjai is megjelenhetnek, amelyekhez egyébként nem csatlakoztak. A fokozatosan élesedő funkció

már a magyarok felhasználóknál is felbukkanhat, de az üzenet szerint a nem érdekes bejegyzéseket könnyedén elrejthetjük.

Igaz, eddig is a szemünk elé kerülhettek ismeretlen csoportok posztjait a folyam görgetése közben, de annak köszönhetően, hogy a bárki számára látható bejegyzéshez kommentelt egy ismerősünk – a jövőben már ez sem lesz feltétel, az algoritmus bárhonnan előáshat beszélgetést, amennyiben úgy gondolja, hogy az valamiért releváns lehet számunkra. Természetesen adott csoport adminisztrátora megadhatja, hogy engedélyezi-e az újítást.

A közösségi óriás szerint a módosítás lényege, hogy a netezők könnyebben találjanak rá számukra érdekes közösségekre és azokon belül zajló párbeszédekre, amelyekhez egyébként ők is hozzászólhatnak majd. Sőt, még az értesítéseket is megkaphatják arról, ha friss komment érkezett. Elvileg a kultúra, a szórakozás, a sport, illetve az életmóddal kapcsolatos bejegyzések lesznek azok, amiket ez érinthet.

Fotó: 24.hu

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik