Tech

Sokan hisznek rosszul dolgokat az 5G-vel kapcsolatban

Az amerikai felhasználók közel fele (49 százalék) véli úgy, hogy az éppen használt iPhone készüléke már támogatja az 5G-t,  annak ellenére, hogy az almás cég legelső ilyen készüléke csak idén kerülhet piacra az iPhone 12 személyében – mutatja a Global Wireless Solutions (GWS) 5000 főn végzett felmérése.

A teljes felhasználói bázisra levetítve (tehát az androidosokat is nézve) 29% azoknak az aránya, akik nem tudják, a telefonjuk 5G-képes-e, 38 százaléknak pedig nincs információja arról, hogy a szolgáltatója lehetővé tesz-e egyáltalán 5G-hálózatra való csatlakozást a lakóhelye területén. Érdekesség, hogy az 1981-1996 közt született, mileniál korcsoport képviselői nyilatkoznak arról a legmagabiztosabban (tévesen), hogy 5G-képes iPhone-juk van.

Az okostelefongyártók és a szolgáltatók ugyan egyre szélesebb körben teszik elérhetővé az újgenerációs mobilhálózatot és az arra kapcsolódni képes modelleket, a felmérés szerint a felhasználókban még sok a bizonytalanság a témával kapcsolatban. Ugyan sokakat (76%) érdekel a technológia, de 74% szerint idén még nem fogja annak kézzelfogható előnyeit élvezni, a legtöbbek (27%) szerint valamikor jövőre válhat igazán hasznossá.

A válaszadók 23 százaléka az okosvárosok, 19 százalék szerint az egészségügyi szolgáltatások, míg 17 százalék szerint a közbiztonság terén hozhat fejlődést és változást az 5G.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik