Tech

Ezért váltana iPhone 12-re sok androidos

A SellCell felmérésében kétezer, androidos készüléket birtokló felhasználót kérdezett meg arról, hogy fontolják-e az iPhone 12 vásárlását következő mobilként – úgy, hogy az almás cég még be sem jelentette a készüléket. Igaz, nagyjából már tudni lehet, mire számíthatunk: választható lesz egy 5,4 hüvelykes, egészen kompakt variáns is belőle, és ez lesz az első 5G-képes iPhone. A jelenlegi állás szerint október 13-án tarthatják a hivatalos leleplezést.

A felmérésben megkérdezettek harmada igennel válaszolt, tehát tízből három androidos gondolkodik az új almás modell beszerzésén. A hajlandóság mögötti okok közül legtöbben (55,9 %) a tartósabb szoftveres támogatást és a jobb adatvédelmi, biztonsági fejlesztéseket (48,8 % ) jelölték meg.

A legfrissebb iOS, az iOS 14 még a 2015-ben kiadott iPhone 6s-re is letölthető, ami azt jelenti, hogy az Apple egy ötéves mobilt is ellát a legfrissebb biztonsági fejlesztéseivel. Persze nem mindenki használ már manapság eddig egy telefont, de mindenképpen előnyös dolog. Android esetében pedig bár évente gördülnek ki az újabb teljesértékű verziók, sok mobilgyártó csak évekkel később teszi azt elérhetővé a felhasználóknak.

Fotó: SellCell
Kilenc év után váltottam iPhone-ról Androidra, és egyáltalán nem fájt
A váltás pedig egyáltalán nem volt olyan megrendítő, mint sokan gondolnák.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik