Tech

Meglepő oldalról húzták le az Apple-t

Az Apple beperelte a kanadai, elektronikai eszközök újrahasznosításával foglalkozó Geepet, miután rajtakapta a céget, hogy illegálisan kereskednek olyan Apple termékekkel, amelyeket fel kellett volna dolgozniuk. A Geep elmondása szerint a felelősség azt a három dolgozóját terheli, akik önkényesen cselekedtek, de a sztori érdekessége, hogy mindhárom személy vezető pozíciót tölt be. A furcsa üzleti vénával megáldott elkövetők több mint 100 ezer kütyüt adtak el saját zsebre, többek közt iPhone-okat, iPadeket és Apple Watch okosórákat.

Az Apple pert kezdeményezett, az ellopott eszközökből származó profit mellett további 23,3 millió dollár kártérítést kér. A Geep szeretné, hogy a három vezető vállalja a felelősséget és fizesse meg az összeget az almás cégnek, amennyiben a bíróság úgy határoz, hogy jogos a követelés.

A lopás gyanúja egy vizsgálat után merült fel, melynek folyamán az Apple leellenőrizte a Geepnek küldött eszközök szériaszámát is, és kiderült, hogy 18 százalékuk aktív volt valamilyen szolgáltató hálózatán.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik