Tech

Kamunak tűnik a magyar szexoldal lopott adatairól szóló hirdetés

Egy Redditen felbukkant poszt állítása szerint kiszivárgott a Rosszlányok.hu nevű erotikus portál adatbázisa, ami sok magyar hírességről és politikusról tartalmazhat információkat. A közzétevő állítása szerint az adatcsomag sötét webes fórumokon meg is vásárolható – szúrta ki a Telex.

A portálnak nyilatkozó biztonsági szakértő szerint viszont átverésről van szó, mivel az adatbázis nem tűnik eredetinek, annak nyomát nem találják a neten sem. Az ízelítőként bemutatott adatok sem stimmelnek: a felhasználónevekhez rendelt IP-címek és GPS-koordináták ellentmondanak egymásnak. Pár nappal a bejegyzés közzététele után a Rosszlányok.hu nevében is érkezett egy hozzászólás a fórumra, amiben azt írják, az adatbázis kamu, a képernyőmentésen látottól eltérő adatstruktúra áll az oldal mögött.

Ugyan nem az erotikus oldal üzemeltetőitől, de egyes felhasználók belépései adatai viszont valóban kiszivároghattak a netre, méghozzá a felhasználók gépére települő jelszólopó programok tevékenysége által. Bizonyos felhasználónév-jelszó párosok így akár működhetnek is, de azokhoz még korábbi szivárgások által juthattak hozzá. Nem ritka egyébként, hogy kiberbűnözők ilyen elérhető adatbázisokból fésülnek össze egy újabbat, vagy blöffölnek vele.

2,2 milliárd jelszó került ki a netre, az öné is köztük lehet
Nincs vége a nagy szivárgásnak, még több csomag kering a neten.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik