Tech

Japán elkezdi komolyan venni az ufókat

Úgy tűnik, ezentúl Japán is komolyabban fogja venni az ufóészleléseket – írja az IFLScience. Kono Taro védelmi miniszter hétfőn új protokollt mutatott be arra vonatkozóan, hogy mit kell tenniük a japán katonai erőknek, amikor azonosítatlan repülő objektummal, azaz ufóval találkoznak.

A jövőben dokumentálni kell az ilyen eseteket, és lehetőleg videót is kell készíteni az objektumokról.

Már korábban is voltak jelek, melyek arra utaltak, hogy Japán egy hivatalos ufóprogram megalkotásán dolgozik. Kono még áprilisban találkozott Mark Esper amerikai védelmi miniszterrel, a beszélgetés során az azonosítatlan repülő objektumok is szóba kerültek. Kono azt mondta, bár nem tudnak róla, hogy japán katonák valaha találkoztak volna ufókkal, indokoltnak látja, hogy létrehozzanak egy protokollt hasonló esetekre.

Azonosítatlan repülő objektumot láttak Japánban
Egyelőre nem tudni, hogy mi is a meteorológiai ballonra emlékeztető objektum.

Az Egyesült Államokban az ufók hosszú időn át a közbeszéd meghatározó témái közé tartoztak, az egyik legismertebb amerikai ufókutatóval, J. Allen Hynekkel ebben a cikkben foglalkoztuk. Az elmúlt időszakban az objektumok ismét sokat tárgyalt témává váltak, a Pentagont például átfogó jelentés létrehozására köteleznék, a védelmi minisztérium pedig egy kifejezetten ufókkal foglalkozó csoportot is fel akar állítani.

Kiemelt kép: Handout / DoD / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik