Tech

Ilyen menő mosogatógépet még biztos nem látott

A hét elején vette kezdetét Berlinben az idei IFA kütyüexpó, ahol bemutatkozott a Daan Tech nevű francia cég Bob névre hallgató mini mosogatógépe. A készülék mindössze 34 cm széles, 49 cm mély és 49 cm magas, így olyan konyhákban is elfér, ahol nincs hely hagyományos, beépített verziónak.

A menő dizájnnal és több színben érkező mosogatógép szokatlan mérete ráadásul nemcsak azért előnyös, mert kis helyen is elfér, de a készülék ennek – és a mindössze 10 kilós súlynak – köszönhetően akár hordozható is: elvihető mondjuk egy nyaralóba, hogy ott se kelljen a mosatlannal foglalkozni, és akkor sem kell a szereléssel bajlódni, ha éppen új lakásba költözik az ember.

Fotó: Daan Tech

Bob az áramot a hálózatról kapja, viszont a vízvezetékre nem muszáj rákötni, a tartálya kívülről is tölthető, kezelni pedig az előlapon található 2,2 hüvelykes LCD kijelző és három gomb használatával lehet. A visszafogott mérethez ráadásul visszafogott üzemidő párosul, ugyanis extra fokozatban egy mosogatás mindössze húsz perc, amihez csak 2,9 liter vízre van szüksége a gépnek.

Az átalakítható mosogatótálcákba befér 8 tányér, 4 pohár, valamint 12 evőeszköz, a mosogatószert pedig a gyártó biztosítja kis kazettában, ami visszaküldhető, és a cég biztosít helyette újat. Aki pedig nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, az használhatja a boltokban kapható bármelyik, mosogatógépes tisztítószert. Hasznos extra továbbá, hogy a gép nemcsak mosogat, de fertőtlenít is, méghozzá UV fénnyel. És ezzel a funkcióval az edényeink mellett bármi más is kezelhető, elég csak betenni az eszközbe.

Fotó: Daan Tech

Bob egy nagyobb családnak persze nem megoldás, de egyedülállóknak vagy pároknak ideális lehet, ha nincs a lakásukban, vagy nem akarnak beépített mosogatógépet. A Daan Tech tervei szerint a készülék már idén ősszel megvásárolható lesz, méghozzá 300 eurós, tehát nagyjából 105 ezer forintos áron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik