Tech

Színváltós hátlapú mobilon dolgozik a Vivo

Miután a kínai Weibo közösségi oldalra kiszivárgott egy beszédes videó, a Vivo is megerősítette, hogy igencsak látványos megoldáson dolgozik. Egy jövőben érkező okostelefonjuk – aminek egyelőre se nevét, se megjelenési dátumát nem árulták el – olyan üveghátlapot kap, ami képes lesz gombnyomásra változtatni a színét. Ehhez elektrokromatikus üveget használnak majd.

Korábban ezt a technológiát láthattuk az év elején mutatott OnePlus Concept One koncepciókészüléken, aminek különlegessége, hogy az üveg képes változtatni az áttetszőségét, így a mobil kamerái csak szükség esetén mutatják magukat (ez a telefon nem fog piacra kerülni, csak jövőbemutató lehetőségek ábrázolása miatt ötlötték ki a tervezők).

Az ilyen típusú üveg lényege, hogy elektromos jelekkel való vezérléssel képes áttetszővé vagy színessé válni, a Vivo pedig bátran az egész hátlapot bevonná vele. A Huawei a P20 Próval már mutatott hasonló irizáló finist, de a Vivo ötlete egy lapáttal rátesz minderre. A felvételen mutatott rejtélyes mobil hátlapja fehér, sötétkék és egy lilás árnyalatokban fog pompázni attól függően, hogy a felhasználó melyik gombot nyomja meg az oldalkereten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik