Tech

Még hasznosabb lett a Facebook fotómentő funkciója

A magyar felhasználók május óta  láthatják a Facebook új eszközét, amivel a közösségi oldalra feltöltött összes képüket és videójukat egyetlen kattintással továbbíthatják a Google Fotók tárhelyére. Ez a fejlesztés akkor különösen nagy segítség, ha biztonsági mentést készítenénk az évek alatt felhalmozott tartalmakról, de nincs időnk egyenként letöltögetni és másolgatni azokat.

A közösségi óriás most két külsős szolgáltatást is bevezet a választható tárhelyek közé, a Dropboxot illetve a Koofr-t. A cég szóvivője szerint a jövőben pedig még további bejelentések várhatók.

A funkció használatához először a közösségi oldal általános beállításai közt keressük meg a Facebook-adataid opciót, ezután válasszuk A fényképeid vagy videóid másolatának továbbítása pontot. A Cél kiválasztása menüpont legördíthető paneljén pedig válasszuk a Google Fotókat, vagy immár a Dropboxot. A közösségi oldal felhívja rá a figyelmet, hogy továbbítás után az adott szolgáltatás felhasználási feltételei és szabályzatai vonatkoznak majd arra, hogy a szolgáltatás hogyan használhatja a fényképeinket és videóinkat.

Fotó: 24.hu
Fotómentő funkció érkezett a Facebookra
Egyetlen kattintással küldhetjük a Google Fotókba a felvételeket.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik