Tech

Elképesztően gyors memóriákat fog gyártani a Samsung

Az eddigi pletykák szerint az iPhone 12 lesz az Apple első olyan mobilja, amiből akár 6GB rendszermemóriával felvértezett darabot is lehet vásárolni. A cupertinói vállalat eddig nem igazán loholt a konkurensek után RAM tekintetében, akik már 8-16GB-ban gondolkodnak a csúcsszériákkal. A több RAM pedig jobb teljesítményt jelent a sebességteszteken, és mivel egyszerre több feladatot tud kezelni a mobil, ezért a multitasking élményhez is jelentősen hozzájárul.

A Samsung viszont már most kifejezte, hogy még sebesebben húzna el mások mellett. A dél-koreai vállalat vasárnap bejelentette, hogy Pyeongtaekben felhúzott, a világ legnagyobb félvezető-gyártósorának számító létesítményében megkezdődik a 16GB-os, LPDDR5 típusú RAM-jainak tömeggyártása. Nagy eséllyel ilyen chip kerülhet már a jövőre várható, eddig Galaxy S21 néven emlegetett új S-szériás csúcsmobiljába, a Note 21-be és a különféle hajtogatható eszközökbe is.

Ami kimagaslóvá teszi a lapkát, hogy a cég harmadik generációs, 10 nanométeres EUV gyártástechnológiájával készül. Sebesség tekintetében a dél-koreai cég annyit árult még el, hogy a 16GB-os modellek a jelenlegi androidos csúcsmodelleket hajtó, 12GB LPDDR5 moduloknál 16 százalékkal gyorsabbak, 6,400 Mb/s-t adatátviteli sebességet tudnak produkálni. A lapkák ráadásul 30 százalékkal vékonyabbak az elődnél, így kevesebb helyet foglalnak. Ez a mobilok kialakításakor rendkívül előnyös, és megkönnyítheti a mérnökök dolgát a jövőbeli hajtogatható eszközök tervezésekor is.

Meglepő néven jöhet a Samsung következő csúcsmobilja
Korai szivárgások szerint nem Galaxy S30, hanem Galaxy S21 várható jövőre.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik