Tech

Technikai hibák nehezítették az állami informatikusképzés záróvizsgáját

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium május végén indította el Újratervezés Program névre keresztelt ingyenes, nyolchetes felnőttképzését, aminek célja alapvető informatikai ismeretek átadása. Az alapozó kurzus záróvizsgáját augusztus 12. szerda 15 és 19 óra közöttre hirdették meg, ám a vizsgázás nem ment mindenkinek egyszerűen, és nem feltétlen saját felkészületlenség miatt.

Számos hallgató jelezte felénk levélben, valamint a program résztvevőinek nyilvános Facebook-csoportjában is olvasni arról panaszokat, hogy bizonyos technikai hibák miatt egyszerűen ellehetetlenült a vizsgázás. Többeknél egyszerűen megszakadt a feladatsor, vagy el sem tudták indítani.

A problémát főleg az okozta, hogy a vizsgát csak egyszer lehet elindítani, és ha egyszer útközben valamiért megszakadt, nem lehetett folytatni, sem újrakezdeni. A résztvevők többen is említik, hogy nehézkesen működött a rendszer, a szerverrel megszakadt a kapcsolat, a kérdések lassan töltöttek be, és akadt, aki ugyan végigjutott az összes kérdésen, a végén nem mentette el válaszait a rendszer.

Akit nem sújtott egyetlen viszontagság sem, és sikeresen teljesítette a feladatokat, a végén teljesítési igazolást kapott, amin meg a program nevét írták el: Újratervezés helyett „Újratervetés” olvasható az oklevelen.

Egy nap alatt 15 ezren jelentkeztek az ingyenes informatikai képzésre
Nagy az érdeklődés az ingyenes, 8 hetes, állami online kurzus iránt.

Többen megjegyezték, hogy ők problémamentesen, simán le tudtak vizsgázni, és nem tudni, hogy milyen arányban érintették a vizsgázókat a fent említett nehézségek. A facebookos tanulócsoport szavazásán mindenesetre a „Kinek hogy sikerült?” kérdésnél a „nem sikerült” és „kidobott” válaszok vezetnek.

Akik a vizsga alatt e-mailben jelezték a fennakadásokat az alábbi választ kapták: „Sajnáljuk, hogy az Újratervezés Program Záróvizsgájával kapcsolatban problémát tapasztalt. A 2020.08.12 15:00 – 19:00 óra közötti Záróvizsga esetében 90 perce és kizárólag 1 próbálkozási lehetősége van tanulóinknak, plusz lehetőséget nem tudunk biztosítani. Amennyiben az első záróvizsgán nem érte el a 66%-ot úgy hamarosan meghívást fog kapni a Pótvizsgára. Kérjük, figyelje az e-mail fiókját. A pótvizsga időpontja: 2020.08.26. szerda. Köszönjük megértését!”

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik