Tech

A Microsoft hivatalosan is megmutatta kétkijelzős, androidos kütyüjét

A Microsoft még tavaly hintette el az összehajtható Surface Duo nevű telefon létezését, ami Androidot futtat. Az eszközt nem egy nagy, hajlítható panel alkotja (mint a Samsung Galaxy Foldot), hanem két darab, egymásra hajtható 5,6 hüvelykes OLED kijelző, ez a megoldás leginkább arra hasonlít, amit az LG csinált a G8X-szel. Az eszköz meglepetésszerűen a vártnál kicsit előbb, december helyett már most előrendelhetővé vált – igaz, egyelőre csak az Egyesült Államok területén.

A Microsoft eszközén a két egymáshoz kapcsolódó panel zsanérjait 360 fokban lehet forgatni, kiterítve pedig egy 8,1 hüvelykes táblagépet kap a felhasználó. A Duo két kijelzőjén alapesetben két különböző appot lehet futtatni egyszerre, de fektetett módba állítva akár billentyűzetként, vagy virtuális játékkontrollerként is működik az egyik panel, mintha egy miniPC lenne. Táblagép módban a két megjelenítő együttes felbontása 2700×1800 pixel, és a Surface Pent is támogatja. A belsejében Qualcomm Snapdragon 855-ös chip dolgozik, amihez 6 GB LPDDR4X-es rendszermemória, továbbá 128 vagy 256 GB-os adattároló társul, és egy 3577 milliamperórás akkumulátor látja el energiával.

Található még rajta egy 11 megapixeles kamera, kommunikáció terén pedig adott a wifi és a bluetooth 5.0, támogatja a nanoSIM-et, ami mellett eSIM-re is lehetőség van. Az árcímke kissé borsos, 1400 dollár, ami azt is tükrözi, hogy a Microsoft elsősorban nem okostelefonnak szánta a kütyüt, hanem Surface munkaeszköznek, ami nem mellesleg telefonálásra is alkalmas. Szeptember 10-től válik kaphatóvá.

(Kiemelt kép: Microsoft)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik