Tech

Okostelefont veszel? Ezt a három betűt érdemes megjegyezned (x)

Egy évvel ezelőtt még talán a legnagyobb geek-ek közül is csak kevesen hallottak a HMS-ről, a rövidítés mára viszont az egyik legtöbbet használt fogalom lett mobilos körökben, amivel érdemes megismerkednie mindenkinek, aki okostelefon vásárlás előtt áll. A Huawei új mobiljait kiszolgáló rendszer, a Huawei Mobile Services mára ugyanis a legdinamikusabban fejlődő szoftveres környezet lett. Ez a rendszer szolgálja ki az új Huawei okostelefonokon, tableteken futó összes appot, sőt még ennél is többet tud.

Az ide felkerülő alkalmazásokban többek között az a közös, hogy bármelyik Huawei készüléken megbízhatóan, biztonságosan futnak a legegyszerűbbektől a legerősebbig. A HMS napról napra, hihetetlen ütemben bővülő kínálatát az AppGallery nevű alkalmazásáruházon keresztül lehet beszerezni: elég egyet koppintani az ikonjára a telefonon, és máris böngészhetünk az appok között. Az alkalmazásokat jól átlátható kategóriákba rendezték, de különféle kritériumok alapján mi magunk is felkutathatjuk azokat, amelyek a leginkább nekünk szólnak egy divatlap társalkalmazásától a játékokon át a navigációig, bármilyen területen.

Az appok közül egyre több érhető el magyar nyelven azok közül is, amelyeket nemzetközi fejlesztők készítenek, tehát nem kell amiatt aggódnunk, hogy valamilyen funkciót azért nem tudunk kihasználni, mert nem vagyunk biztosak a nyelvtudásunkban. Emellett pedig magyar fejlesztésű, és kifejezetten magyaroknak készült appokból is hétről hétre egyre több található meg a kínálatban a netbankoktól az ételrendelésen át a hírportálok alkalmazásáig.

Ha valamit ezután nem találunk az AppGallery-ben, akkor nézzünk rá a Huawei újonnan elindított app keresőjére, a Petal keresőre, amely ugyancsak letölthető az AppGallery-ből. A Petal Search a mobilok kezdőképernyőjébe épülhet be, és segítségével egy gombnyomásra megkereshető és letölthető számtalan app.

A keresőben a különféle funkciókra szűrve megjelennek az ajánlott applikációk nevei és elérhetőségei, frissítési lehetőségei. Ezek az applikációk letölthetők például az AppGalleryből, vagy egy másik alkalmazásboltból, megnyithatók Quick App-ként, vagy egyszerűen csak frissíthetők. Fontos, hogy a kereső hardveres biztonsági technológiát használ és minden tekintetben eleget tesz az európai adatvédelmi szabályoknak (GDPR).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik