Tech

Az FBI szerint veszélyben van, aki még mindig Windows 7-et használ

A Microsoft 2020. január 14-től nem támogatja a több mint 10 éves Windows 7 operációs rendszert, ezen a napon a szoftver kiterjesztett terméktámogatási ideje lejárt. A gyakorlatban ez azt takarja, hogy a hétköznapi felhasználók nem kapnak új biztonsági frissítéseket és hibajavításokat a rendszerhez, aminek következtében sokkal kockázatosabbá válik annak használata. Mindenkinek ajánlott hát Windows 10-re váltania, hiszen a Microsoft ehhez rendszeresen szolgáltatja a fejlesztéseket.

Úgy tűnik, ezt mégsem lehet elégszer elmondani a felhasználóknak, még rengetegen ragaszkodnak az elavult rendszerhez. Az amerikai szövetségi nyomozóiroda (FBI) is nemrég figyelmeztetést adott ki a magánszektor cégeinek és úgy általánosságban mindenkinek arról, hogy a Windows 7-et futtató gépek ideális célpontok lehetnek abban az esetben, ha a kiberbűnözők célja a céges hálózatba való bejutás lenne.

„Ahogy az idő telik, a Windows 7 úgy válik egyre sebezhetőbbé a biztonsági frissítések hiányában és az új sérülékenységek felfedezésével” – írta az iroda.

Hozzátették: bár az átállás költséges lehet, de egy kibertámadás még annál is nagyobb anyagi károkat okozhat.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik