Tech koronavírus

A koronavírus majdnem megduplázta a PlayStation 4 bevételeit

Nemcsak az Apple és az Amazon jöttek ki jól az új koronavírus okozta világjárványból, hiszen a nemrégiben közzétett negyedéves jelentések szerint a Sony sem panaszkodhat, ugyanis a PlayStation 4 konzol játékeladásaiból származó bevételek közel megduplázódtak. Az már korábban is világos volt, hogy az emberek rengeteget játszottak a kényszerű bezártság alatt, de már az is látszik, hogy

a pénztárcájukat is hajlandók voltak kinyitni.

A Sony beszámolója szerint április eleje és június vége között 91 millió PlayStation 4-játékot értékesítettek, ami 83 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakának eredménye, mikor „mindössze” 49,8 millió program fogyott. A cég számára külön jó hír, hogy az exkulzív játékok is nagyon jól teljesítettek: 18,5 millió vásárlás történt (főleg a The Last of Us Part II-nek köszönhetően), ami szintén jelentős emelkedés a tavalyi év hasonló időszakának 11,7 milliós eladásaihoz képest.

Az eladott játékok 74 százaléka volt digitális változat (tehát nem dobozos verzió), és a PlayStation Plus szolgáltatás előfizetőinek száma is jelentősen megugrott: jelenleg 44,9 millió tagról számolt be a Sony, ami szép növekedés az előző negyedév végén közölt 41,5 millióhoz képest.

Leleplezték a PlayStation 5-öt, két verzió érkezik belőle
A Sony végre megmutatta a következő generációs konzolját.

Miközben a játékeladások nőttek, maga a hardver már nem teljesített olyan fényesen, ami persze érthető, hiszen a PlayStation 4 (is) az életciklusának végén tart, ősszel pedig érkezik az utód, a PlayStation 5. A konzolból 1,9 millió darab fogyott, ami növekedés az előző negyedév 1,4 milliójához képest, de 41 százalékos csökkenés a tavalyi év hasonló időszakához képest, amikor 3,2 millió PS4 talált gazdára.

Kiemelt kép: Britta Pedersen / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik