Tech

Kiszivárgott videón a Sony legújabb zajszűrős fejhallgatója

Az elmúlt években többször is írtunk a Sony zajszűrős fejhallgatóiról, amik a kategória legjobbjainak számítanak: a legutóbbi változat, a WH-1000XM3 még egy helikopter zajával is simán megbirkózott.

A legújabb verzióra, a WH-1000XM4-re a szokásosnál többet kellett várni, sőt hivatalosan valójában még be sem jelentették, de az internetre kiszivárgott egy videó, amiből kiderül, hogy pontosan mit kínál a széria legújabb modellje, amiről a gyártó elméletileg augusztus 6-án rántja le a leplet.

Külsőre a fejhallgató nem sokat változott a legutóbbi verzióhoz képest, a videó tanulsága szerint – érthető módon – visszatérnek az olyan, korábban jól bevált funkciók, mint az érintésérzékeny vezérlés, az ambient mód, az USB-C-s gyorstöltés, a 30 órás üzemidő, és persze a feljavított aktív zajszűrés.

Lesznek ugyanakkor eddig nem látott újdonságok is: például már ez a füles is érzékeli, ha fel és levesszük, és ennek megfelelően indítja és állítja meg a zenét. Érkezik továbbá a Chat-to-Speak funkció, ami beszélgetés esetén leállítja a zenét és a zajszűrést, majd 30 másodperccel azután aktiválja őket, hogy befejeztük a társalgást. Az előbbi lehetőséget már jó ideje tudja számos vezeték nélküli fülhallgató, arra viszont nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy az utóbbi miképp működik a gyakorlatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik