Tech

Jön az eddiginél is strapabíróbb mobilüveg

A Gorilla Glass gyártója, a Corning bejelentette. hogy elkészült a strapabíró üveg legújabb generációja, ami a korábbi gyakorlattal szemben nem 7-es számmal kerül be a köztudatba,huiszen saját nevet kapott. A hetedik generációs Victus a vállalat igérete szerint a korábbinál kétszer nagyobb ellenállást biztosít, ami nem jelent törhetetlenséget, de a karc- és ütésállóság terén komoly előrelépés várható.

A Victus a labortesztek alapján ép marad, ha két méterről arccal előre betonra ejtjük, a karcállóság pedig kétszer jobb, mint az előző generációs megoldásé, amit a gyártó a Knoop keménységteszttel igyekszik igauolni: a most bejelentett üvegen 8 Newton terhelésnél még csak kisebb karcok jelennek meg, ami komoly teljesítmény, főleg, ha olyan szempontból nézzük, hogy a való életben

ritkán szoktuk gyémánttal karcolgatni a telefonunk kijelzőjét.

A Corining emellett azt is elárulta, hogy a Victus nem lesz drágább, mint az előző generációs Gorilla Glass 6, így az új megoldást hazsnáló készülékek esetében ez nem jelenthet áremelkedést, sőt az is kiderült, hogy jó eséllyel legelőször Samsung telefonok kerülhetnek forgalomba az új, strapabíróbb üveggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik