Tech

A Samsung Galaxy Note20 Ultra lesz az első Xbox okostelefon

A Samsung augusztus 5-én rántja le a leplet a legújabb okostelefonjairól, többek között a Galaxy Note20 Ultra névre hallgató készülékről, amiről egy újabb érdekes információ látott napvilágot a megbízható forrásairól ismert német Winfuture portálnak köszönhetően. A lap birtokába jutott marketinganyagok szerint a telefon egyik kiemelt funkciója, hogy ez lesz az egyik első olyan mobil, amit a Microsoft jelenleg Project xCloud nevű videojátékos streaming szolgáltatásához optimalizáltak.

Az xCloud lényege, hogy az Xbox konzolra kiadott programok egy része a streaming technológiának hála játszhatóvá válnik különféle eszközökön, így okostelefonokon is, méghozzá havidíjas rendszerben, ahogy az jelenleg is működik a PC-n és Xbox One konzolokon elérhető Xbox Games Pass keretében.

Project xCloud működés közben. Fotó: Microsoft

A szolgáltatás lényege, hogy fix havidíjért a játékosok száznál is több programhoz férnek hozzá, és a most kiszivárgott marketinganyagok szerint a Galaxy Note20 Ultra lesz az egyik első telefon, amin kipróbálható lesz a rendszer mobilos verziója, méghozzá 90-nél is több játékkal. Az xCloud mögötti technológia lényege röviden az, hogy a játék egy távoli szerveren fut, és csak a streamelt kép jelenik meg a készüléken, a telefon így válik képessé arra, hogy „futtassa” a komolyabb hardverigényű programokat.

A Microsoft máris komoly konkurenciát állított a Google még el sem indított új szolgáltatásának
Az ősszel érkező xCloud szerverré alakítja az Xbox One konzolt, amivel az összes már meglévő játékunk streamelhető lesz más kütyükre.

A most napvilágot látott információk ráadásul egybecsengenek azzal, hogy az xCloudot fejlesztő Microsoft már korábban bejelentette, hogy ősszel indul a bétateszt, és mivel a két vállalat már évek óta szoros együttműködésben dolgozik, így simán elképzelhető, hogy a publikus bétateszt előtt a Galaxy Note20 vásárlói lehetnek az elsők, akik egy kontroller közbeiktatásával kézikonzolt varázsolhatnak az okostelefonjukból az xCloud és az Xbox Games Pass segítségével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik