Tech

Zuckerberg tagadja, hogy a Facebook összejátszana Donald Trumppal

Július elején az internetezők és cégek nagy részét felháborította, hogy a Facebook nem veszi elég komolyan Donald Trump fenyegető és hamis információkat tartalmazó posztjainak moderálását. Ennek kapcsán szárnyra kaptak olyan pletykák is, miszerint a közösségi óriás és az amerikai elnök összejátszik, amit most Mark Zuckerberg határozottan tagadott az Axiosnak adott interjújában.

Hallottam már erről a spekulációról, de szeretném tisztázni: nincs semmiféle ilyen megállapodásunk. Az egész ötlet egyszerűen nevetséges”

– mondta.

Az NBC News korábban arról is beszámolt, hogy Trump tavaly titkos vacsorára invitálta Zuckerberget a Fehér Házba, nemsokkal az után, hogy a Facebook-vezér közölte, hogy a politikai hirdetések nem mennek át tényellenőrzőkön. Ez a döntés szabad teret enged annak, hogy többek közt Trump is félrevezető videókat és posztokat terjesszen a legnagyobb közösségi oldalon.

Zuckerberg ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy azért fogadta el a meghívást, mert éppen Washingtonban volt, és mégis csak az amerikai elnök hívta meg, de ez nem jelenti azt, hogy bármiről is egyezkedtek volna – korábban Obamával is többször találkozott.Az elemzők szerint sem járna jól a Facebook a kormánnyal való lepaktálással,  dolognak sokkal több hátránya lenne, mint előnye.

A Facebooknak nem a pénz miatt fáj igazán a nagy hirdetők bojkottja
Kérdés, hogy a hirdetők mekkora nyomást tudnak helyezni a vállalatra.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik