Tech

Leleplezték a LEGO kockákból megépíthető Nintendo konzolt

Tegnap kiszivárogtak az első képek, ma pedig a LEGO hivatalosan is bemutatta a Nintendo Entertainment System (NES) nevű, kifejezetten felnőtteknek szánt építőkészletet, amiből mindenki összerakhatja a klasszikus NES konzol élethű mását a dán játékgyártó jól ismert alkatrészeiből. A különleges szett augusztus 1-től lesz megvásárolható, és mélyen pénztárcába kell nyőlni érte, hiszen 80 ezer forintba kerül.

Fotó: LEGO Csoport

Az új készlet a LEGO és a Nintendo együttműködésének legújabb gyümölcse, amiben nemcsak az 1983-ban piacra dobott játékgép közel méretarányos mása található meg, de egy 1980-as éveket idéző televízió is, görgethető képernyővel, és egy 8 bites, lapos Mario figurával.

A LEGO NES emellett tartalmaz egy kontrollert, csatlakozókábellel és dugóval, valamint egy zárfunkcióval ellátott bemeneti nyílást a játékkazettához. A készlet interaktív kockája beolvasható a Mario figurával, ami a LEGO Super Mario Mario kalandjai kezdőpálya készletben található. A figura reagál a képernyőn lévő ellenségekre, akadályokra és erőnövelőkre, pont úgy, mint a legendás Super Mario Bros. játékban.

A LEGO Csoport és a Nintendo hivatalosan idén tavasszal jelentette be az évek óta folyó együttműködését, aminek keretében ismét életre keltették a szórakozással teli LEGO Super Mario világot. Elsőként a Mario kalandjai kezdőpálya készletet mutatták be a különleges LEGO Mario figurával, ami azonnali, kifejező visszajelzéseket ad a mozgásra, színre és a különböző interaktív kockákra.

A LEGO Super Mario jóval több, mint aminek elsőre tűnik
A világon az elsők között próbálhattam ki az idén augusztusban érkező LEGO Super Mario készleteket, amelyek egyesítik a klasszikus videó- és a dán építőjátékok által nyújtott élményt.

A kezdőpálya készletet májusban egy sor szupererő csomag követte, júniusban pedig további kiegészítő szettekről és gyűjthető karaktercsomagokról rántották le a leplet. Mindegyik egy-egy újabb elem a LEGO Super Mario világában, ahol a játékosok a saját kreativitásukat kiélve építhetnek pályákat és kihívásokat.

Olvasói sztorik