Tech

LEGO formában tér vissza a híres Nintendo konzol

A dán LEGO és a japán Nintendo még tavasszal jelentették be, hogy évek óta dolgoznak azon, hogy közös építőjátékokat dobjanak piacra, és ennek részeként mutatták be a nyár folyamán a LEGO Super Mario készleteket, amiket már lehetőségünk is adódott kipróbálni. Az persze sejthető volt, hogy mindez csak a kezdet, a világ két legnépszerűbb brandje nem áll meg itt, és egy kínai oldalnak köszönhetően már le is lepleződött a két cég újabb közös játéka, amiből az 1983-ban megjelent Nintendo Entertainment System konzol, rövidebb nevén NES építhető meg, méghozzá a nélkülözhetetlen kontroller, egy cartridge és egy régi tévé társaságában, amin ráadásul az 1985-ös Super Mario Bros. játék fut.

Fotó: VJGamer

A LEGO 71374 kódnevű szett összesen 2646 elemből lesz megépíthető, és a netre kikerült információk szerint 230 eurónak megfelelő forintot kell majd kifizetni érte augusztus 1-én, amikor világszerte a boltokba kerül. A magyar megjelenést pedig az is alátámasztja, hogy a kiszivárgott képeket alaposan megvizsgálva könnyen kiszúrható, hogy a szett dobozán magyar feliratok is szerepelnek, többek között az „életnagyságú kontroller” és a „régimódi gördülő mechanika” szöveg.

Utóbbi felirat a készlet egyik speciális tulajdonságára utal: a képek tanulsága szerint ugyanis a LEGO tévé oldalán helyet kapott egy aprócska kar, amit forgatva mozgatható a képernyőn látható Super Mario karakter – utóbbi nem hagyományos minifigura, különbözik mindentől, amit eddig a LEGO-tól láthattunk.

Persze bárkiben felmerülhet, hogy mindez csak nagyon ügyesen összerakott, kattintásvadász kamu, de erről szó sincs, hiszen amint a képek terjedni kezdtek a különböző oldalakon, a dán játékgyártó Twitter-csatornáján megjelent egy videó, ami ugyan még nem leplezi le teljesen a készletet, de a sziluettből azonnal látható, hogy ugyanarról a termékről van szó, amiről kikerültek a képek a VJGamer oldalra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik