Tech

Néhány hónap alatt elkaszálta új appját a Facebook

Bevált szokás a Facebooknál, hogy az új alkalmazásokat eleinte csak egy rendkívül szűk körben tesztelik, és nem minden ötlet válik végül valódi termékké, vagy ha el is indul, nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Tavaly novemberben például megjelent a Whale nevű memekészítő app, ami egyelőre nem túl sikeres.

A The Information portál még februárban számolt be róla, hogy a közösségi óriás következő projektje egy Hobbi nevű app. A kizárólag iOS-re fejlesztett szolgáltatást leginkább a Pinteresthez lehetne hasonlítani, lévén a felhasználó olyan fotókból és videókból készíthetnek kollekciókat, amik az aktuális projektjeikhez, hobbijaikhoz fűződnek.

Az értékelések már a tesztidőszakban sem voltak túl pozitívak, a TechCrunch pedig most arról számolt be, hogy a tesztelők értesítést kaptak a Hobbi leállításáról, tehát nem valószínű, hogy szélesebb körben kiadják a jövőben. A szolgáltatás július 10-én hozza le a rolót, a Facebook letesz arról, hogy legyen egy Pinteresttel konkuráló szolgáltatása.

Ahogy a Whale-en, a Hobbin is a Facebook New Product Experimentation (NPE) csapata dolgozott, amit még tavaly év elején állítottak fel kísérleti alkalmazások fejlesztésére.

Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik