Tech

A Google-nek köszönhetően már dinók is lehetnek a szobában

A koronavírus-járvány alatt rendkívül népszerűvé váltak a netezők körében a Google keresőből előhívható 3D-s állatmodellek, amiket a kiterjesztett valóságnak és a mobilok kamerájának köszönhetően a lakásukban helyezhetnek el az emberek.

A keresőcég most újabb animációkat tett elérhetővé, méghozzá egy rakat dinoszauruszt, amik a Jurassic World Alive mobiljáték grafikáit használják. Olyan fajták váltak elérhetővé, mint Tyrannosaurus rex, Velociraptor, Triceratops, Spinosaurus, Stegosaurus, Brachiosaurus, Ankylosaurus, Dilophosaurus, Pteranodon, és Parasaurolophus. Az őslények mérete automatikusan a környezethez igazodik, természetesen itt azért nehéz lenne megvalósítani az életnagyságot.

A funkció előhívása nem ördöngösség: keressünk rá adott állat nevére a keresőben (magyarul is működik), majd a kártyáján keressük meg a „Megtekintés 3D-ben”, majd az előhívott modell alatt a „Megtekintés térben” gombokat. Ezután a mobil kameráját szögezzük arra a felületre, ahol megjelenítenénk az állatot.

Természetesen mivel a kamera szükséges a működéshez, ezért csak a mobilappban működik a dolog. Akinek nem működne a funkció, vessen egy pillantást a kompatibilis eszközök listájára, ami ezen a linken érhető el. Az új animációk fokozatosan válnak használhatóvá, így ha még nem jelennek meg, nagy eséllyel pár napot várnia kell.

Unatkozik? Így változtathatja állatkertté a lakást
Van egy szórakoztató funkció a mobilos Google-keresőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik