Tech

Erre figyeljen: már nem ment mindent magától a Google Fotók

Korábban a témában:

A Google Fotók nemrég pár új funkcióval karöltve friss dizájnt is kapott, ám a fejlesztők valamit el is vettek. A mobilapp verzió legutóbbi frissítésének telepítése után már nem automatikus a képek, videók szinkronizálása és biztonsági mentése.

Korábban ugyanis a Google Fotók rögtön felhőbe is mentette az eszköz kamerájával lőtt képeket, illetve a különféle csevegő- és közösségi appok külön mappájába kerülő képeket. Többek közt a Facebook, a Messenger és az Instagram is készít egy külön mappát a fotóknak, amiket adott szolgáltatáson belül küldenek egymásnak a felhasználók. A Google Fotók ezeket mentette automatikusan, ami egyes esetekben hasznos lehet, de jellemzőbb, hogy így a felhasználó könyvtára hamar tele lesz szeméttel. A frissítés után a Google Fotók beállításai közt célirányosan be kell jelölni az üzenetküldők mappáit is a Backup & Sync menü alatt, ha szeretnénk továbbra is szinkronizálni a tartalmakat a felhővel.

A keresőcég elmondása alapján a tehermentesítés a céljuk, mivel a koronavírusos járvány alatt minden korábbinál jobban megugrott a küldött tartalmak mennyisége, így sok esetben olyan fájlok foglalják el a sávszélességet és tárhelyet, amire a felhasználóknak egyébként nincs is szükségük.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.