Tech

Újabb UFO-aktákat hoznak nyilvánosságra

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériumának egyes szervezetei az 1950-es évektől kezdődően 2009-ig gyűjtötték az UFO-észlelésekkel kapcsolatos dokumentumokat – írja a Live Science. Több mint egy évtizeddel a program vége után a korábban titkosított iratok hamarosan bárki számára elérhetővé válnak.

A dokumentumok egy része már korábban bekerült az Egyesült Királyság Levéltárának online adatbázisába,

a Brit Királyi Légierő szóvivője szerint ugyanakkor rövidesen az összes adat hozzáférhető lesz a kormány egyik hivatalos oldalán.

A döntés hátterében az áll, hogy a PA Media hírügynökség korábban az információs szabadságról szóló törvényre hivatkozva kikérte az aktákat. A légierőnél arra jutottak, hogy egyszerűbb lesz egyben publikálni a dokumentumokat, mint egyesével átadni azokat a levéltárnak.

Kép: iStock

Az országban az 1950-es években történt UFO-észlelések még Winston Churchill figyelmét is felkeltették. Az objektumokkal foglalkozó csoport végül arra jutott, hogy az észlelések hátterében csalások, tévedések vagy jól ismert repülő tárgyak álltak, további vizsgálat pedig nem szükséges. Ennek ellenére a védelmi minisztérium egyéb szervezetei egészen 2009-ig foglalkoztak a témával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik