Tech

Az Asus bemutatta a legvékonyabb Zenbookokat

Az Asus bemutatta a ZenBook Classic sorozat legújabb tagjait, a 13,3 colos, illetve 14 colos ZenBook 13 (UX325) és ZenBook 14 (UX425) laptopokat. A gépek mindössze 13,9 mm vékonyak, ráadásul a ZenBook 13 csak 1,07 kilogrammot nyom. Mindkét modellt a hordozhatóság jegyében tervezték, de a ZenBook 14 kicsit több kijelzőt ad.  Az ultrakeskeny kialakítás ellenére nem hiányzik a normál méretű HDMI és A típusú USB port, valamint a Thunderbolt 3 és a microSD-kártyaolvasó sem.

Mindkét modellben 10. generációs Intel processzor dolgozik, akár 32 GB RAM társaságában. A cég állítása szerint akár 22 órányi üzemidőt is nyújtanak egy feltöltéssel. A négyoldali NanoEdge kijelző 90 százalékos képernyő-készülékház arányt biztosít. A felső kávába integrált infravörös (IR) kamera került, ami gyors és egyszerű jelszó nélküli, arcalapú bejelentkezést tesz lehetővé a Windows Hello funkcióval.

A ZenBook 13 és 14 két új színben, fenyőszürke (Pine Grey) és lila köd (Lilac Mist) árnyalatokban választható. Hazánkban várhatóan augusztusban válnak elérhetővé.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik