Tech

Idegesítő hiba van a Windows 10 új javításaiban

A Microsoft múlt hét kedden menetrendszerűen elérhetővé tette biztonsági javításait a Windows 10-hez, amik most sem mentesek a galibától. A június 9-én kiadott KB4560960 és KB4557957 csomagok telepítése után több felhasználó is arra lett figyelmes, hogy az addig jól szuperáló nyomtatójuk már nem működik.

Az érintett rendszereken az éppen megnyitott munkaablak bezáródik, vagy hibaüzenet jelenik meg a nyomtatással kapcsolatban. A felhasználók visszajelzései alapján sok esetben nem csak a nyomtatás nem működik, de PDF-et sem tudnak készíteni. Ez főleg az irodákban dolgozók számára okozhat bosszúságot. A probléma több ismert gyártó, a HP, a Panasonic, a Canon, a Brother és a Ricoh egyes modelljeit is érinti.

A Microsoft elismerte, hogy a KB4557957 telepítése után egyes nyomtatók nem működnek, a hiba javításán már dolgoznak, ami vélhetően egy újabb frissítéssel érkezik majd. Addig is azt tanácsolják, hogy az érintett telepítsék újra a nyomtató driverét, vagy állítsák vissza a rendszert a frissítés előtti időpontra.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik